Прекосила си всички морета
за да дойдеш отново при мен,
с аромат на диви цветчета,
с топлината на летния ден!
Ветровете прогони в небето
и ми даде криле да летя!
Моя обич, чиста и нежна,
ти си глътката жива вода!
А, когато застана на прага
и помахам за сбогом с ръка,
ти ще бъдеш красива и млада
победила дори старостта!
© Руми Все права защищены