22 июн. 2021 г., 11:20

Чаках те, Лято 

  Поэзия
259 2 9

Чаках те, лято, да дойдеш с усмивка –

Слънце, огряло с лъчи.

Глътка жадувана, сладко и пивко,

като мечта под звезди.

 

Чаках липите ти, чаках цветята

и пеперудите с тях.

Буйни реки, освежили земята,

песни на птици и смях,

 

радостен смях на деца, закопнели

в луди игри да крещят.

Твойте ухания – дръзки и смели

да украсят този свят.

 

Чаках те, ето – не беше напразно,

щом слънчогледи цъфтят.

Ти си магично, безумно и страстно –

тук си, а аз съм богат!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??