25 сент. 2021 г., 09:02

Чаша чай от тишина 

  Поэзия » Философская
193 2 8

ЧАША ЧАЙ ОТ ТИШИНА

 

За другия сега да помълчим

той тръгна си  внезапно вчера 

и още струйчица цигарен дим

над пепелника му трепери.

 

Със него всеки вино беше пил.

Смехът му в пантите пулсира.

И сякаш само, че за миг е бил   

изгубен нейде из всемира.

 

И ще отвори може би сега!

вратата и ще се усмихне.

Уви, подадената ми ръка

през пустотата ли увисва?

 

Догарят свещите и пада мрак.

Трептят светулки в тишината.

И с писъка на заминаващ влак

незримото тънее в необята.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??