Тик-така на ръката ми безмълвно.
Вкопчва се във мен и ме контролира тайно.
Преобръща живота и съдбата
с една мъничка стрелкичка.
Когато го следя, времето ми се изменя,
когато бързам, той забързва с мен,
когато чакам, той отново се забавя с мен
и усилва напрежението във точния момент.
Ще спра да гледам във часовник,
ще живея, докато го мога,
ще следя потока, изливащ се от мен,
и той ще ми покаже кога часовникът е спрял.
© Елеонора Все права защищены