Момина сълза, ухание,
река, течение, съзнание,
бяла пеперуда, миг, послание,
дъх, живот и път без знание.
Тишина, покой и чистота,
вълнения, престой, самота,
глътка въздух, изгубена мечта,
пух от облак, небесна красота.
Звук желан, обич все омайна,
нежен допир, съдбовна тайна,
болка, сила и опора трайна,
цел, но все далечно крайна.
Спомен, старост, тъга несподелена,
денем, радост, душа простена,
вяра в Бога закалена,
частици от безкрайната Вселена...
© Елeна Все права защищены