27 окт. 2012 г., 17:02

Че те имам 

  Поэзия » Любовная
912 0 2

Нека ти кажа, любов,
колко пусти земи прекосих,
колко залези палех
и изгреви медни гасих.
Колко кървави стъпки оставих
по пътища прашни,
колко думи - цветя изпотъпках
в мълчания страшни.
Колко пъти те хвърлях в жарава
и огъня палех,
колко пъти със тебе изгарях
на твоите клади.
Колко пъти умирах със теб
и за тебе се раждах...
От смеха на дете,
от зова на море те изграждах,
от една необятна вселена
в шепот на раковина...
И от вярата, дето е в мен -
че те има, любов.
Че те имам.

 

© Христина Мачикян Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??