30 мая 2012 г., 11:08

Черешобер 

  Поэзия
530 0 1

През склоновете се изсипаха жените,

нагазиха пътеките зелени.

Различни възрасти - лица ту звездни, ту изпити,

ръкави тежки и едва скроени.

 

Черешобер. На лятото начален жест.

Награбиха големи тежки кошници

и минаха една след друга бавничко през теб,

а по полето грееха прозрачните им нощници.

 

Нагазиха върху ти. И сега?

Не ги търси. Но няма да си тръгнат.

Ще грее във сърцето ти звезда,

пътека светла през черешите до съмнало.

 

А аз ги гледам през ронливите ти пръсти -

една сълза, останала различна.

Не викай и ще чуеш как ти шепна,

когато толкова много те обичам.

© Елица Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??