Зайо, на една пътечка,
яхнал една черна мечка!
Хукнала в галоп мецана -
бяга като изтървана!
Прекосила два фонтана,
две рекички, два балкана!
Бяга, никого не пази!
Който срещне - и го сгази!
Братчето на Зайо тича,
бързо, както му прилича,
по планинската пътечка
пред препускащата мечка,
край бреза, край трепетлика,
и на всеки срещнат вика:
- Бягайте от таз пътечка,
щото ще ви сгази мечка!
© Ангел Чортов Все права защищены
Поздравления!