19 февр. 2010 г., 11:47

Черният монах 

  Поэзия » Другая
1004 0 0



Щом гониш черния монах
сред нощ, обгърната в мъгли,
на гения си с поглед плах
не се отдавай ти. Поспри

тоз огън силен и жесток,
че всичко ще изпепели.
И най-реалният поток
с вода не ще да го спаси.

Фантазията ти е блян
на гений, в клетка окован,
от тежки прътове стомана.

А черният монах желан
те води в свят неизживян.
И теб отдавна тук те няма...



("Черният монах"  - повест от А.П. Чехов)



© Стефка Крушарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??