19 июл. 2017 г., 18:59

Черно и бяло 

  Поэзия » Другая
459 3 7

Днес ми е бяло, а утре – черно.

В моето тяло неправомерно

две души светят. Едната крее.

В дом от куплети сита живее.

Бели любови, черни въздишки –

рози, окови – всичко и нищо.

Две половини в смъртна вендета.

дни и години. Клета-проклета

обич сънувам. Бяло се моля.

Все съществувам в черна неволя.

Кратка надежда – дълга измама.

Както изглежда отговор няма.

Гаснат въпроси черни и бели –

врабчета боси в скръбни недели.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??