16 февр. 2016 г., 20:46

Червена роза 

  Поэзия » Любовная
544 0 2

Червена роза

 

 

До вчера не вярвах,

че някой ще се влюби в мене.

Криех се. И внимавах.

Пазех си мойте рамене.

 

Не пусках нищо и никой

Мойта стряха да разбутва.

Лежах си нощем в покой,

Но започна да се срутва...

 

Денят ми светъл и съня

Започна мъчно да замлъква.

Онова пламъче в жарта

Се скри...и взе да мръква...

 

Но една червена роза

Обърна пътя ми суров.

Любов с нескрита доза,

И едно сърце без покров...

 

Протегна то длани широки,

Към две студени ръце.

Усмихна се и тихо ми рече:

„Обичам Ви, госпожице!“.

 

На Калоян, 11.02.2016г.

 

 

 

 

© l.panterrra Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??