7 дек. 2013 г., 20:13  

Червената ми шапка си умря от смях 

  Поэзия » Юмористическая
977 0 11

Ми, бръмнах му! Така подадох газ,
та чак елите горди се втрещиха,
а зайците, изпаднали в несвяст,
за тапи гъби в ушите си набиха!
Но, чакайте! Избързах аз!
Началото реди паваж
на туй, що стана между нас!
Ей сега ще ви разкажа!
Нали го знаете, един такъв -
самоуверен, зъл и уж че страшен,
но кака сврака дала му акъл
с червени шапчици да се закача!
Вървя си с кошничка в ръка.
Подскачат русите ми къдри,
ала до мене Харлей спря,
доволен Вълчо се озъби:
- Червена шапчице, ела
на моя Харлей! Много бърз е!
Намислих да те отвлека!
Да знаеш, скоро ще се стъмни!
- Знам, кретен - усмихнах се и аз.
Отдавна чакам тази среща,
тя, приказката, ти е една,
но тук ще стане друго нещо.
Оцъкли Вълчо ей така очи,
направо гръм зловещ го тресна,
а аз повдигнах пурпурни поли
и на мотора му се метнах!
Прошепнах:
- Вълчо, слушай ме сега,-
и във врата забодох му фуркетче -
мръднеш ли, те чака зла съдба!
Пиши се ти, че гушнал си букетче!

Червената ми шапка си умря от смях!
Уж рокер, а бе станал трепетлика!
Газта до края с всичка сила завъртях,
с ръка на неговата ръкавица!
- Спокойно, Вълчо! Няма да те ям!
И баба ти не ще забъркам!
Зад хълма чака ни Кума Лисан,
в най-хубавата горска църква!
Прости се с рокерския си живот!
С бирата, и с друми, с прахоляка!
Отвличам те за цял един живот
под бяла и уютна, брачна стряха!
Не смей да гъкнеш, Вълчо, камо ли да спреш!
Тутакси пробождам те с фуркета!
Решиш ли в нова приказка да ме ядеш,
да е ясно - стъжнявам ти сюжета!

© Лъки Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Съвършено,идеално,приказно светло.
  • !!!
  • Хареса ми, готино!
  • Горкият... ха ха ха хахааа
    Разсмя ме от сърце!
  • Още се хиля, да знаеш....в понеделник с това стихо!!!
  • Не съжалявайте, Гео. Наистина първата публикация е във ФБ- тази приказка се роди там, като ...коментар Под стиха пише - Lucky /на шапчицата братовчедка и/- все моя милост, дори и с реалното си име,като публикуващ
    п.с. На шапката не и дремеше за авторското право на авторката, бързаше за горската църква
  • Хареса ми!
  • страхотно е ,,за съжаление го видях в една фб страница,,бях сигурен че не е авторско !мдааа ,,и сега видях че е с дата след фейса
  • Благодаря, че дойдохте с мен в гората: Ели Чо Краси
  • Тъй-тъй...те приказките са за това, да се разказват и мъдро да ни поучават
  • !!
Предложения
: ??:??