Червени рози
Червени рози по
лицето на съдбата,
разпепеляват се бързо,
дълбоко в душата.
Те красят началото
и мига на светлината
те танцуват безкрайно
по пустошта на тъмнината.
Червени рози по
лицето на съдбата...
Те емблема са
в гледката на красотата,
но тръните я разсичат,
и кърваво червени капки
по душата ѝ се свличат.
Червени рози по
лицето на съдбата,
кичат смисъла
и пътя на мечтата.
Те разпукват невъзвратно
зараждането на сънищата.
Те разпалват танцуващите
пламъци в душата.
Червени рози по
лицето на съдбата....
Те попълняват мрачните
страни на силуета,
но оживяват и угасналите
лъчи в поета.
Червени рози танцуват,
носят скришом нежността...
Ах, червени рози,
ще блестят във вечността.
© Радица Божилова Все права защищены