3.07.2015 г., 8:44 ч.

Червени рози 

  Поезия » Философска
908 0 4

Червени рози


Червени рози по
лицето на съдбата,
разпепеляват се бързо, 
дълбоко в душата.

Те красят началото

и мига на светлината
те танцуват безкрайно
по пустошта на тъмнината.

 

Червени рози по

лицето на съдбата...

 

Те емблема са

в гледката на красотата,
но тръните я разсичат,
и кърваво червени капки
по душата ѝ се свличат.

Червени рози по

лицето на съдбата,
кичат смисъла 
и пътя на мечтата.

Те разпукват невъзвратно

зараждането на сънищата.
Те разпалват танцуващите
пламъци в душата.

 

Червени рози по
лицето на съдбата....

 

Те попълняват мрачните
страни на силуета,
но оживяват и угасналите 
лъчи в поета.

Червени рози танцуват,

носят скришом нежността...
Ах, червени рози,
ще блестят във вечността.

 

© Радица Божилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??