Благословен, прекрасен ден,
лекота и радост е в душата,
а погледа остава преклонен,
голямо чудо идва на земята.
От небе се чула блага вест
вест за Божи син, спасение.
Една избрана е за тази чест,
ще е честита без съмнение...
Една свещ пред лика и днес
нека грее, да склоним глава,
и нека с нея са честити тез
един живот дарили на света.
(а)
© Анета Саманлиева Все права защищены