28 мар. 2010 г., 10:38

Честит Имен Ден! 

  Поэзия » Любовная
1533 0 9

Ако заради стих си проляла

поне една човешка сълза,

ако в утрото си вървяла

боса и по роса,

ако нестинарска жарава

под краката ти пари,

ако тънат в забрава

пристанищата и гарите,

ако дори и изгубила

"ритала си кросното",

ако змей те е любил

и те е премятал на седлото,

ако имаш опърлени устни

от къса целувка на мъж,

ако софрата е вкусна

с чаша вино, с хляб от ръж,

ако покриви палиш

щом в някого впериш очи,

ако някого си пожалила

а отвътре, отвътре кърви,

ако в дървена къща

стояло си до камината,

ако си с мисъл прегръщала

нине и присно и до амина,

зная, че отсега, събрали сме световете.

Цвете мое, мое нежно цвете!

© Красимир Дяков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??