11 июл. 2010 г., 14:42

Честит осми месец 

  Поэзия
1089 0 9

Честит осми месец!

 

                           На Ачката от дядо

 

 

Обичам те, приятелю,

защото си истински

към тези,

които те хранят

не със звезди

и със бисери,

а с хляб и

внимание.

 

И защото страдаш искрено,

когато си гладен,

и защото играеш на чисто –

без мисъл

кой пие и кой

плаща.

Ей така –

на вяра.

 

Но животът се изнизва

порочно –

къде оглупял,

къде безезичен и

често попада не точно

в целта,

пък и често,

без да е разбрал,

че не е всичко.

 

И така си вървим -

ръка за ръка:

ти –

към началото,

аз - наобратно;

ти –

започнал едва,

аз –

към раздяла със тялото.

И, все пак,

сме щастливи и двамата.

 

 

 

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??