На една годинка стана вече,
наше мъничко човече.
Да си здрав и щастлив,
все така усмихнат и игрив.
Мигове на неволи и беди
животът наш не ни спести.
Но винаги бе до нас
и ни грее всеки час,
твоята усмивчица щастлива,
като мъничка звезда красива.
Вече правиш първи стъпки.
Падаш, ставаш.
Мама я побиват тръпки.
Плачеш, гушкаш се, играеш.
Криеш се, пееш ни,
колко много знаеш.
Казваш срички мили и крещиш,
тръшкаш се, риташ,
недоволeн ръмжиш.
Вземат ли ти любимата вещ,
даже шамариш и силно дереш.
Градиш характер.
Не си вече бебе,
а си човече малко.
Съкровище на мама и на татко.
Всички много те обичат
и те гушкат и наричат,
да си здрав и игрив,
буен да си и щастлив.
Да лудуваш до насита
и от всичко да опиташ.
Но да знаеш, че в беда
има някой у дома,
който чака те с грижовно рамо
и чрез теб живее само.
Нека Господ Бог те пази!
© Надежда Все права защищены
Да е жив и издрав!