30.03.2008 г., 20:47 ч.

Честит рожден ден, сине 

  Поезия » Гражданска
2863 2 4

 

На една годинка стана вече,

наше мъничко човече.

Да си здрав и щастлив,

все така усмихнат и игрив.

Мигове на неволи и беди

животът наш не ни спести.

Но винаги бе до нас

и ни грее всеки час,

твоята усмивчица щастлива,

като мъничка звезда красива.

Вече правиш първи стъпки.

Падаш, ставаш.

Мама я побиват тръпки.

Плачеш, гушкаш се, играеш.

Криеш се, пееш ни,

 колко много знаеш.

Казваш срички мили и крещиш,

тръшкаш се, риташ,

недоволeн ръмжиш.

Вземат ли ти любимата вещ,

даже шамариш и силно дереш.

Градиш характер.

Не си вече бебе,

а си човече малко.

Съкровище на мама и на татко.

Всички много те обичат

и те гушкат и наричат,

да си здрав и игрив,

буен да си и щастлив.

Да лудуваш до насита

и от всичко да опиташ.

Но да знаеш, че в беда

има някой у дома,

който чака те с грижовно рамо

и чрез теб живее само.

 

Нека Господ Бог те пази!

© Надежда Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??