3 мар. 2020 г., 07:47

Честит Трети март, Българийо! 

  Поэзия » Гражданская
777 0 0

Пет века бе далече

от своя велик път,

че загуби свободата си мечом,

че потисници терзаеха ти духът.

 

И ето - ти отново се изправи,

тиранът чу рева ти лъвски,

с безстрашие се ти прослави

и от робски сън се отърси.

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??