Честита Независимост, народе!
Вече никой вместо тебе не решава!
Вече няма господари – кукловоди,
които заповеди да раздават!
Вече горда и могъща сме държава,
а не някаква си там колония,
всеки тачи ни и уважава –
сериозен съм, не е ирония!
Вече всичко си избираме сами –
стига митове за чуждите намеси!
Властта за нас работи и не спи,
загърбила партийни интереси!
Все пак вече сме развита демокрация,
част от силна, независима Европа,
а на търсещия вечно конспирация
май дъската му сериозно хлопа…
Честито! Днес сме независими –
колкото са независими овците –
примирени, кротки, хрисими
и безропотно наведени главите…
22.09.2023 г.
© Калински Все права защищены