Пристигна Новата година,
очаквана от стар и млад,
но лошото дано отмина
останало далеч назад!
Дано през Новата година
доброто да ни сполети -
да стане нашата Родина
място на радост и мечти!
Да се завърнем към земята,
що ни откърми и роди,
да осъзнаем свободата,
да гоним страхове, беди!
Да гоним тези, що ни водят
към съсипия и тегло -
в ада немили те да бродят
и да изпитат всяко зло!
Да молим Бог да ни изпрати
Велик водач, нов Стамболов -
той в бъдното да ни напъти
към щастие и живот нов!
01.01.2014 г.
© Петър Все права защищены