Честита Нова година
Всяка година си пожелавам по нещо,
нещо, което във времето напред
ме кара да мога, съвсем по човешки
да кажа - искам да бъда човек...
Дали съм бял или черен, със жълто лице,
плешив, къдрокос, нисък или висок,
в гърдите ми бие съвсем човешко сърце.
А душата ми е заключена любов...
Единствено ти знаеш ключето къде е,
защото то крие се някъде във теб.
Цялата ми същност ден и нощ копнее
да срещам във всеки – по един човек...
Това е, което днес на мен си пожелах
и пожелавам всеки в себе си да има.
Нека никога от никого не те е страх
да си Човек и през Новата година...
Поздравявам всички мои приятели с Новата 2011г.
© Иван Мишев Все права защищены