Една-единствена е, а така достатъчна!
Поредната им крепост за превземане!
Как искат те последния остатък
от личното и време да обсебят!
Харесва и честта да е препятствие,
по пътя им, минаващ през съдбите!
А после ще воюват и по между си.
Ще им се предаде, за да ги гледа!
И даже Бонапарт ще им завиди,
за Ватерлоо, дето ще последва!
© Рот Блак Все права защищены