9 апр. 2008 г., 08:49

Четирите по-смъртни гряха 

  Поэзия » Философская
768 0 6
Те, "седемте" - затуй са "смъртни" -
човек изкупва ги в Смъртта,
но има и по-лоши, Бруте,
дето тежат дори в Отвъдното...

ПРЕДАТЕЛСТВОТО най-напред -
на Юда и Димитър Общи -
преследва ги от век на век
и ще се помни много още...

УБИЙСТВОТО - "Ей тъй - за кеф!"
Убитият прости одавна,
убиецът му - още не,
(На Изток го наричат "КАРМА")...

Да СЪДИШ другия пред теб
и пръв да го замериш с камък -
тъй сам осъждаш се на пек
и студ в занданите на Ада...

И Още - да НАЛАГАШ ВЛАСТ -
за кой се мислиш ти, човече?
За "Господар" на този Свят?...
Тъй роб на Злото си... Обречен!

Но хайде, стига грехове -
било "посмъртно" или "приживе"...
Щом можеш да ПРОСТИШ поне -
ще ти Простят и "непростимите".

© Кирил Ценев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??