Четвъртъкът е в цвят лилав,
четвърти ден, четвърти гаф.
Пак с кафето недопито
сядам нещо да опитам.
Ала спирам се, защото
Бам кафето на бюрото.
Хубаво, че няма важни
документи да омажа.
Бързо ставам,
трия, изсушавам,
бърша и попивам,
За друг парцал отивам.
Ето, чистичко е вече.
Чак до пода не потече.
Махам чашата и сядам
да наваксам следобяда.
Има куп неща и документи
да подготвям за клиенти.
Всеки бърза, всеки иска
силите ми да изстиска.
А навън е време чудно
за разходка, ама трудно
ще изляза посред ден.
На работата съм във плен.
Няма край, не се и вижда,
и народът все приижда.
Във последния момент
да напише документ.
И така минава час,
после два и после аз
виждам, че е време
към дома си да поемам.
При семейството отивам,
тази вечер ще почивам.
© Десислава Бузова Все права защищены