30.04.2010 г., 11:25 ч.

Четвъртък 

  Поезия » Хумористична
488 0 0

Четвъртъкът е в цвят лилав,

четвърти ден, четвърти гаф.

Пак с кафето недопито

сядам нещо да опитам.

Ала спирам се, защото

Бам кафето на бюрото.

Хубаво, че няма важни

документи да омажа.

Бързо ставам,

трия, изсушавам,

бърша и попивам,

За друг парцал отивам.

Ето, чистичко е вече.

Чак до пода не потече.

Махам чашата и сядам

да наваксам следобяда.

Има куп неща и документи

да подготвям за клиенти.

Всеки бърза, всеки иска

силите ми да изстиска.

А навън е време чудно

за разходка, ама трудно

ще изляза посред ден.

На работата съм във плен.

Няма край, не се и вижда,

и народът все приижда.

Във последния момент

да напише документ.

И така минава час,

после два и после аз

виждам, че е време

към дома си да поемам.

При семейството отивам,

тази вечер ще почивам.

© Десислава Бузова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??