Чифт криле
За Коледа ще си поръчам чифт криле.
Откакто ми ги счупи - и не дишам.
И всичките ми сълзи са море.
Една неделя вече се отричам.
На стареца ще шепна сто молби
и всичките ще бъдат за небето,
за волна шир. А думите са три,
едната от които е "политам".
А самотата ми прилича на снега.
И някак си по-бяло става.
На Коледа се бяга от света
в един момент на истинска забрава,
във който две деца са на шейна
и малките снежинки все ги гонят.
И всичко е потънало във добрина.
А аз очаквам слънце да съм пролет.
За Коледа ще си поръчам чифт криле.
Ужасно се нуждая да съм птица.
И няма смисъл вече от ръце,
откакто се научих да обичам.
© Ем Все права защищены