10 мая 2009 г., 13:37

Чисто като летен дъжд 

  Поэзия
914 1 16

Ако топъл южен полъх те докосне,

в него ще откриеш мойта топлина.

Веднъж в живота някой омагьосва

с две капки от онази, живата вода.

 

Спомни си дните, през които заваля

необяснимо чисто като летен дъжд

и превърна се във стих, а той копня

дълго в сините очи на есенния мъж.

 

За лилавото на люляците си спомни,

за аромата им с усещането за жена.

После шепнейки и лаконично разкажи

как губил си се във студената мъгла.

 

За моя лъч прокраднал се през нея

прошепни и думите които нарисувах.

Ще те изслушам, няма да посмея

да попитам колко много си тъгувал.

 

Слънчево и тихо ще ти си усмихна.

След този дъжд ще донеса дъгата,

ще отшумя, в далекото ще стихна,

а ти ще си си поговорил със водата.

 

© Ани Монева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??