22 апр. 2011 г., 19:33

Човече!!! 

  Поэзия » Философская
1471 0 26

         Човече!!!

 

 

Между  две въздишки  на  луната

отлита  земният  ти  тежък   ден,

чертае  календара бръчки по челата

- помни,   човече,   ти  си  само  тлен.

 

 

Мимолетен   като  мах  на  пеперуда,

катериш с устрем  миражни   върхове,

в  плен  отдаден  на  евтина  заблуда

подменяш  истинските твои  светове.

 

 

Неприветен  и  студен   мълчи

- сърцето -  нявга  светъл  храм,

суетата,   убила  толкова мечти,

сега  е  властна  господарка  там.

 

 

 Натруфен  в жалките си  брони

 на  предплатената  от теб  измама,

 умът ти бляскавите хоризонти  гони,

 а  не  вижда  зейналата   черна  яма.

© Запрян Колев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??