Никога не повярвах, че си лош човек.
Но ще нараниш и мен,
както прави всеки
"лош човек".
Омразна логика;
"прегръщаш убиец" -
значи ли, че ще убиеш
и нещо в мен?
Или може би самата мен?
Ще ме застреляш ли с постъпките си,
или пък ще ме оставиш, давеща се
в собствената си кръв
от хладното острие на думите?
Може би ще ме задушиш с лъжи?
Не, защото ти самия ги ненавиждаш.
Ще ме удавиш ли във водопадите
от сълзи -
своите, и твоите..?
А, сетих се - свръхдоза от теб!?
Прекалено "Тарантино".
Всъщност, знам.
Знам как ще ме убиеш.
Ще ме изпепелиш.
Не, няма да ме изгориш.
Чисто изпепеляване.
Докато от твоя огън не остане
и частица от моето същество.
Толкова силни пламъци,
че небето ще почервенее.
И ще блести,
не като слънцето,
а като твоята любима
луна.
Не защото няма да е ярко,
а защото ще е много,
много тъжно.
Но ще бъде и красиво.
О, колко красиво!
Ще горя само за теб,
стенанията ми ще бъдат
чути само от теб,
а превиващото ми се, жалко тяло -
само твое.
Да живее Бог,
а вещицата да гори на клада!
А вещицата, осакатена,
с вълшебството отнето,
изнасилена от красиви думи
и посинена от нежни целувки
попадна в магия,
невидяна и нечута,
неосъзната,
но почувствана.
© В. Николаева Все права защищены