Чрез Интернет
се вписваме в Европа,
чрез него
покоряваме света
чрез него казвам:”Хопа!
Страната си
недей оставяй ти
сама!”
Поетите не виждат
и не го разбират –
не могат да посочат
сложните неща,
на сянка
срам прибират
и възхваляват
сласт, наместо любовта.
Отдавна
никой ги не слуша,
но днес
отново се групират
и хващат се
дори за гуша,
но пак махленски
се препират.
© Валери Рибаров Все права защищены
по цялата култура,
но май ще трябва без отсрочка
да влезем в нейната натура?!
Едва тогава нейният секрет
ще блесне с пълна сила
пред нас - като субект,
почувствал, че е мила.