29 мая 2014 г., 14:50

Чудесен ден 

  Поэзия » Философская
785 0 4

"Какъв чудесен ден: човек не знае чай ли да пие или да се обеси" Чехов

 

 ПО ЧЕХОВСКИ, а ние

 

 

А ние просто ще вървим така -

ръка в ръка със своята душа...

Ще срещнем враг, приятел даже,

ще се усмихнем, ще намигнем,

с уста ще си подсвирнем

и Злия ще отминем.

На прага ще седнем с добро,

Надеждата ще сложим на коляно,

ще я нахраним с дума,

в люлка от мечти ще я приспим,

ще чакаме в дългия следобед

надеждата събудена, прогледнала,

пораснала дори - Света да прекрои...

А ние просто ще вървим така -

ще сеем любовта, а после и след време -

любовен хляб ще месим от зърното ожънато,

ще вкусим, ще раздадем

на гладните и на Човеците.

Сега така, ръка в ръка, Душа.

 

© Мая Тинчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Прекрасно Мая!
  • Мъдро и красиво,изпълнено с надежда и доброта!
  • Това произведение е като една мъдрост, една красота, едно изкуство излязло директно от душата!!Много многооо въздействащо и мощно!!ОГРОМНО БРАВООО!!!!!
  • Хубаво послание! Благодаря ти, че ме нахрани с част от този хляб! Поздрав!
Предложения
: ??:??