Чух на сън, че даровита поетеса
се показала по нашите места-
глух съм, ала тя ме пита: -Те къде са –
за поетите – за да ни спасят честта!
-А, поетите – във унес й говоря –
те подреждат страстни думи за любов,
но кажи ми даровита, що да сторя:
знаеш, че за теб на всичко съм готов…
-Знаеш ме, че личност съм харизматична…
виж как свети пламенното ми око,
а душата ми е толкоз поетична,
че е станала почти като стъкло.
-Зная аз, че ти си много талантлива –
в антитеза пишеш вече до захлас,
а и иначе си ти добра, игрива:
ще те превъзнасям сред поетите и аз.
© Валери Рибаров Все права защищены