Допирам цигара до кафявите си устни
и глътка дим ме кара да летя.
Обвива ме безкрайна тишина,
вплела се в нашата душа,
защото никой не говори и никой не чува...
Думи, изгубени в самотата...
Дали това не е свободата...?
Или е затвор...
Затвор за сълзите...
И за душата...?
Очите пълни са със страх -
страх от женската греховност.
А може би порочност...
Защото устните са празни -
няма кой да ги целуне...
Само една хартия, изчезваща за пет минути.
И слънцето е безмилостно към нашето страдание,
но носи вечното послание,
че любовта е две тела в една душа,
а може би е рана, дяволски кървяща,
разкъсваща едно сърце,
родено да страда и моли безмълвно...
© Миряна Николаева Все права защищены