29 мая 2011 г., 11:35

Цикламено жужене 

  Поэзия » Другая
700 0 4

                                         По едноименната фотография на Зина Чаушева (зинка)

                                         Благодарности за вдъхновението!


http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=245787

 

 

С цикламено жужене сме се вкопчили в Живота.

Какво ли ни остава - жужим ли си, жужим...

Пчелички работливи - при всяка нова нота -

очакваме промяна в цикламения химн.


А делникът стремително напред-назад ни люшка.

Нектара сладък пием му наред с горчивина.

Мъхнатите пчелички сме толкова послушни,

че даже сме забравили, че имаме жила.


Самотни се приспиваме с цикламено жужене,

успешно се залъгваме с мечти за сладък мед.

Животът ни във кошера - задружен, без съмнение -

не се променя никак. "И всичко е наред!"


И търтеи доволни ни гледат похотливо,

присмиват ни се, мачкат ни, крадат ни от труда.

Дано да проумеем кое е право-криво,

нектара си да браним, а с него и меда.  

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??