По едноименната фотография на Зина Чаушева (зинка)
Благодарности за вдъхновението!
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=245787
С цикламено жужене сме се вкопчили в Живота.
Какво ли ни остава - жужим ли си, жужим...
Пчелички работливи - при всяка нова нота -
очакваме промяна в цикламения химн.
А делникът стремително напред-назад ни люшка.
Нектара сладък пием му наред с горчивина.
Мъхнатите пчелички сме толкова послушни,
че даже сме забравили, че имаме жила.
Самотни се приспиваме с цикламено жужене,
успешно се залъгваме с мечти за сладък мед.
Животът ни във кошера - задружен, без съмнение -
не се променя никак. "И всичко е наред!"
И търтеи доволни ни гледат похотливо,
присмиват ни се, мачкат ни, крадат ни от труда.
Дано да проумеем кое е право-криво,
нектара си да браним, а с него и меда.
© Нина Чилиянска Всички права запазени