17 янв. 2021 г., 19:01

Cлавеи и хора 

  Поэзия
225 1 7

В часовника ми закачен,
с дъсчица и пирони,
живее славей и за мен,
светът е без сезони.

Запее ли, записвам аз,
в стиха си всяка нота,
дори сред зима, в студ и мраз,
все лято е живота.

Напролет, ако е готов,
изнасям го, на двора.
Умират, зная — без любов
и славеи, и хора.

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??