28 авг. 2020 г., 20:09  

Cлед последната нота 

  Поэзия » Другая
792 9 15

Трепкат  пръсти по тънките черни клавиши,
песента ти се рони   - изплакана мъка.
В задимената кръчма неволята тихо въздиша,
всяка счупена чаша е знак - за разлъка.

 

Кой ли сяда от радост да пие отрано?
Всеки тъжно горчилката своя преглъща.
А певицата, може би неуспяло сопрано,
синините под шарени дрипи загръща.

 

Позадрямал кръчмар, вече чака да съмне,
стар пияница, злобно попържа живота,
но сияе икона в душите им тъмни,
пианистът - слепец, след последната нота.

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??