22 июн. 2024 г., 21:13

Cреща 

  Поэзия » Философская
173 1 5

Боях се сякаш себе си да срещна,
живеех само в песен, или стих,
удобна бях ви, но се промених.
Сега дали съм свята, или грешна,
по вашите аршини? Май не искам,
дори да зная. И си струва риска.

 

Не знам защо робувах на заблуди,
навярно съм обичала. И щом,
дворец от карти – рухна този дом,
красавицата спяща се събуди.
Разтри очи и сякаш в миг прогледна.
От просяка пред портите по-бедна.

 

Сега вървя, нозете ми са боси,
живея като птичка. Ден за ден.
И знам, че има планове за мен,
съдбата ми. Приемам. Без въпроси.
И в юнска нощ уханна и гореща,
без думи каня себе си на среща...

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??