Как искам
да опиша любовта,
разкъсваща сърцето,
как искам
да опиша любовта
разкъсваща душата на парчета!
Как искам
да разкажа на света,
ах колко много те обичам,
и как умирам в студа,
сърцето ти
в който ме обрича!
Опитвам
чувствата да събера!
Опитвам
да ги направя в цвете!
Сърцето ми
да го поднесе
на твоята душа,
душата твоя
в ръцете ми протегнати
да стане цвете!
А чувствата ми
като барабан
думтят,
думтят,
опитват се
да стоплят
твоята усмивка!
Претупва
тръпнещата ми душа
с надежда плаха,
тя поглежда,
да зърне, плахо,
малко крайче,
на любовта,
към цветето това
как лекичко поглежда!
Максим Велков
© Максим Велков Все права защищены