26.04.2019 г., 18:23 ч.

Цвете 

  Поезия
800 1 2

Как искам
да опиша любовта, 
разкъсваща сърцето, 
как искам 
да опиша любовта 
разкъсваща душата на парчета!

Как искам 
да разкажа на света, 
ах колко много те обичам,
и как умирам в студа,
сърцето ти 
в който ме обрича!

Опитвам 
чувствата да събера! 
Опитвам 
да ги направя в цвете! 
Сърцето ми 
да го поднесе
на твоята душа, 
душата твоя 
в ръцете ми протегнати 
да стане цвете!

А чувствата ми 
като барабан 
думтят, 
думтят,
опитват се 
да стоплят 
твоята усмивка! 

Претупва 
тръпнещата ми душа
с надежда плаха,
тя поглежда,
да зърне, плахо, 
малко крайче, 
на любовта,
към цветето това
как лекичко поглежда!

Максим Велков

© Максим Велков Всички права запазени

Произведението е включено в:
  1330 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??