Слънцето отвънка грее.
Лятото се в шепи смее.
Идва време за игра
и... безгрижна веселба!
Ваканция, ваканция!
Ти цветна си омайница!
С вълшебствата си на шега
превръщай дните в чудеса!
Морето с бурните вълни
и вятърът, що в тях ечи,
посрещат ни със песен-зов,
родени в искрена любов.
По плажа златен, ето на,
рапанче в стъпките запя.
Гласче до мидичка изви
сред блесналите вред искри.
А ние, малките деца,
прегърнали за миг света,
със цветни си хвърчила
политаме след песента:
"Ваканция, ваканция!
Ти цветна си омайница!
С вълшебствата си на шега
превръщай дните в чудеса!"
© Таня Мезева Все права защищены