28 мар. 2010 г., 10:26

Цветница е 

  Поэзия » Другая
801 0 4

Носиш ли име

на цвете и вече

гледаш към слънцето

и по-далече,

че... както сами

никнат цветята –

корени здрави

впили в земятя,

то и човекът

май е устроен

да се изгражда,

пускайки корен.

Той като тях,

щом слънце го свети,

слива се с обич

в човешки букети

и с цялата своя

цветна надежда

всички, някак си,

към бъдно повежда...

 

Хора, грижете се,

като цветята

света ни да кичат

и имената.

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК

От мене - Харита

(не цвете –

цяла слънчо гледана пита).

© Харита Колева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??