Цървулджия
Там в недрата на Пирин планина
в дюкянче малко останало отнякога,
с шило остро и с нож наточен в ръка
един човек с мерак обработва кожата.
От кожата той прави кожени чудеса,
красиви цървули за големи и малки деца.
Те са част от на българския народ носията,
с тях млади и стари, мъже и жени играят хора.
Скачат те на хорото, леко им е на крака
и усмивки щастливи греят на техните лица.
Ведно са заедно занаята и фолклора сега
хванали се заедно, играят български хора'.
Нека сме заедно българите като на хора,
да се съберем и да се неделим никога!
Ръка за ръка да сме с песен на уста,
заедно сме силни- на Кубрат повелята!
© Валентин Миленов Все права защищены