9.04.2024 г., 15:47 ч.

Цървулджия 

  Поезия » Философска, Гражданска
58 1 1

                                     Цървулджия

 

 

 

Там в недрата на Пирин планина

в дюкянче малко останало отнякога,

с шило остро и с нож наточен в ръка 

един човек с мерак обработва кожата.

 

От кожата той прави кожени чудеса,

красиви цървули за големи и малки деца.

Те са част от на българския народ носията,

с тях млади и стари, мъже и жени играят хора.

 

Скачат те на хорото, леко им е на крака

и усмивки щастливи греят на техните лица.

Ведно са заедно занаята и фолклора сега

хванали се заедно, играят български хора'.

 

Нека сме заедно българите като на хора,

да се съберем и да се неделим никога!

Ръка за ръка да сме с песен на уста,

заедно сме силни- на Кубрат повелята!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??