21 дек. 2020 г., 23:30

Разкажи ми поле 

  Поэзия » Другая
189 0 3

Разкажи ми ти, равно поле,

как славяните тук са се спрели.

Белодрешни, с храбри князе,

над тревите ти черги прострели.

 

Разкажи ми ти славно поле,

Симеона конете видя ли?!

Как ромеите свели ръце

участта си, тъй късно разбрали.

 

Разкажи ми ти тъжно поле,

кой звездите ти скри, ти разбра ли?!

Ятагани и мъки - море,

черни врани над теб полетяли.

 

Разкажи ми ти мое поле

и недей, и недей ме жали!

Че след време и мойто сърце

тук под теб и навек, ще мълчи.

 

 

 

 

 

 

 

© Хари Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??