Да бях участвала в един конкурс
„Жени и вино, вино и жени”...
Но липсва подходящия ракурс
в подхода ми към темата. (ами?)
Да бях поне от виното отпила
и щеше да ми дойде вдъхновение.
Навярно блузата си бих свалила,
а с нея – цялото си напрежение.
Да бях опитала поне, да бях!
Да бях се вмъкнала във мъжка кожа,
за вино и жени да пиша. Не е грях
дори и за жена. Че който може, си го може.
© Мая Попова Все права защищены