6 июн. 2013 г., 17:10

Да бъда хляб 

  Поэзия » Другая
651 0 17

Бях житно зрънце в шепата на Бог.
И Той ме посади.
С една сълза поля ме,

от тогава
коренът ми здрав е.
И държи! 
От черна угар дните ми тъчаха
усилна песен, тежка като мараня,

очите гледаха нагоре,
благословили огнените небеса.
Да бъда хляб,
за хора и за птици,
трошица в нечий гладен ден -

така поръча Той, благослови ме
и своя дъх наля у мен.

Не знам дали успявам.
Надявам се поне
думите ми да не бъдат плява,
а хляб...
за нечие сърце. 

© Лъки Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??