16 февр. 2013 г., 23:17

Да бъдем реалисти 

  Поэзия » Философская
454 0 0

И все така сухо, непонятно

не знам какво се случва.

Все така пазредено сякаш,

ще умрем в нощта необратима.

 

Чакам нещо да се случи,

нещо да потръгне.

И все така - Нищо!

Сухо, непонятно, просто, мудно, безразлично.

 

Живот необратим.

Живот, изпълнен с мъка.

Живот по-крехък от смъртта.

Живот ли ще кажеш на това?

 

Живот ли бе това?

Да го опишеш в отвъдното?

Нищо ново, нищо старо.

Само мъка и тъга.

 

Опитваш се да търсиш.

Не намираш нищо...

Само мъка и тъга

необратимо страшни.

 

Рискувам и не получавам нищо!

Безкрайно трудно е да живееш

безразлично, неуместно.

Живот без цел за деня!

 

Само мечтите ни държат.

Но тез мечти също тъй 

безкрупулно са оплюти от света.

Но само те останаха в океана от мъка и тъга.

 

Живот ли бе това?

Опита се да го опишеш, но не успя!

 

© Симона Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??